skip to Main Content

Kuka on FysioIiro?

Kuka On FysioIiro?

Morjes!

Olet saattanut ihmetellä kenen nettisivuille sitä tuli itsensä klikattua. Ei hätää, koitan seuraavaksi avata asiaa teille tiedonjanoisille.

Olen Iiro Härkönen ja kotoisin Imatralta.Vuonna 2010 muutin opiskelemaan fysioterapiaa Lappeenrantaan Saimaan ammattikorkeakouluun. Nähtävästi olen pyrkinyt kauemmas synnyinsijoiltani, joten päädyin 10 km kauemmas Saimaanharjulle, Taipalsaarelle. ”Saiskilla”, niin kuin nuoriso kutsuu, olen viihtynyt 2 vuotta. Kirjoitushetkellä perheeseen kuuluu lisäksi avovaimo (erikoistuva OMT- fysioterapeutti), 8- vuotias tytärpuoli ja 3 kk ikäinen Irlanninsetteripentu Hilma.

Valmistumisen jälkeen 2013 aloitin tekemään töitä toiminimellä Fysioterapia Saimaanharjun toimitiloissa. Jouko ja Riikka Mäkelän omistamassa firmassa toimin siis yrityksenä yrityksen sisällä. Olen viihtynyt sen verran hyvin, että 3,5 vuotta on mennyt kuin siivillä. Niin sanottu sisäänajo on ikään kuin työelämään tehty.

Tällä hetkellä työnkuva on tuki- ja liikuntaelinongelmien kanssa painimista. Työikäiset ovat yleisintä asiakaskuntaa, mutta ihmisiä käy karkeasti ottaen 10- 95 ikävuoden väliltä. Heitä koitan auttaa parhaani mukaan. Suurin osa terapiasta tapahtuu praktiikalla, jossa ovat hoitotilat. Muita miljöitä ovat kuntosali, seniori- ja vanhainkoti ja ihmisen oma koti. Hoitotiloissa suurin osa terapiasessiosta koostuu manuaalisesta terapiasta, eli ollaan konkreettisesti iholla. Kuntosalilla ja hoitokodeilla pääpaino on fyysisessä harjoittelussa, joka voi olla voimaharjoittelua kuntosalilla tai esimerkiksi siirtymisen harjoittelua (kävelyä, rappuset, istumasta ylösnousua). Kotikäynneille asiakkaan omaan kotiin pakataan mukaan kompakti matkapöytä, jonka voi käteväsi levittää vaikka olohuoneen keskelle. Vaihteleva työympäristö pitää mielen virkeänä.

 

Työhistoriasta vielä vähän… Olen työskennellyt alaan liittyen työharjoitteluissa seuraavissa paikoissa opiskelujen aikana: Honkaharjun sairaala ja fysioterapian poliklinikka, Lappeenrannan fysioterapian poliklinikka, Oppimiskeskus Motiivi (Saimaan AMK), Crossfit Lappeenranta ja Kaupunkivalmennuskeskus Jyväskylä ( entinen organisaatio, työnkuvassa Jypin liigajoukkueen fysioterapiaa sekä JJK A- jun. ja Swimming Jyväskylän kanssa fysiikkavalmennusta). Monipuoliset harkkapaikat antoivat laajan skaalan siitä, mitä fyssari voi työssään tehdä tehdä.

Opiskeluaikana olen kesätöikseni tai osa-aikaisesti toiminut mm. uimavalvojana, vanginvartijana (tulee yllätyksenä monesti), renkaan nastoittajana, opettajan sijaisena ja kartonkimukien pakkaajana.

Harrastuksiin kuuluu jalkapallo ja punttisali, sekä muut liikunnan muodot vuodenajasta riippuen hiihdosta patikointiin. Lätkää tuli aikoinaan pelattua lähes 15 vuotta. Leffojen katselu, musiikin kuuntelu ja kirjojen lukeminen kuuluvat myös harrastuksiini. Django Unchained pitää leffojen kärkisijaa tällä hetkellä. Musiikissa toimii esim. Iron Maiden, Mokoma, Five Finger Death Punch raskaasta kalustosta, Eppu Normaali, Atomirotta ja Eagles puolestaan kevyemmästä. Kirjoissa urheilijoiden ja muusikoiden elämäkerrat olleet viimeisen vuoden ajan kovinta valuuttaa.

 

No niin, nyt tiedät kuka on FysioIiro. Tämän seurauksena voit huokaista helpotuksesta ja odotella rauhassa seuraavaa blogitekstiä. Tulossa on oman terapia- ja treeni-ideologian perkaamista.

Kuulolla!

 

Iiro Härkönen

Iiro Härkönen

Olen koulutettu fysioterapeutti (AMK 2013), ja tarjoan fysioterapiaa ja personal trainer- palveluita kaikenikäisille. Voit tulla fysioterapiahoitoon sekä lääkärin lähetteellä (Kela-korvaus) että oma-aloitteisesti ilman.

Toimipisteeni on Fysioterapia Saimaanharjussa, mutta teen myös kotikäyntejä Taipalsaaren ja Lappeenrannan alueella.